Blodbøg

En af de smukkeste mellemhøje til høje hække til haven er bøgen. Vi ser normalt grøn bøg som en hækplante, men Blodbøg (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) er også meget smuk som hæk.

Blodbøg i haven

Den varme, rødbrune farve på bladene danner en særlig baggrund for en border eller et plantebed. Da de fleste stauder og buske har grønne blade, giver en Blodbøg en slående kontrast og en særlig variation af farver. Den er også meget attraktiv i kombination med andre mørkløvede planter, såsom den blanke nåletræsmispel (Photinia x fraseri ‘Red Robin’) og den lilla klokkeblomst (Heuchera).

Beskæring af den blodbøg

Red Beech er let at trimme i form. Beskær hækken i midten af juni og igen før vinteren. En Blodbøg er ikke stedsegrøn, men de rustbrune blade bliver siddende på grenene hele vinteren. På denne måde har hækken en god effekt selv om vinteren. Først når bøgen får nye blade om foråret, vil de gamle blade falde af. Det bedste tidspunkt at plante en Blodbøg er fra oktober til marts.

Hvornår skal man beskære et Blodbøg?

Fra slutningen af maj til midten af juni er et godt tidspunkt at beskære en bøgehæk på, da det holder hækken flot og kompakt. De fleste buske springer ud igen efter den længste dag (21. juni). Denne såkaldte “Johannislot” udfylder de bare pletter i hækken efter klipning. Det er bedst at klippe før den længste dag. En anden beskæring foretages om efteråret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *